AKTUELNO

HO SZM pokreće akciju ,,Vasiljevići niste sami”

HO SZM pokreće akciju ,,Vasiljevići niste sami”

Ova tužna priča desava se u Krčevljanima u zaseoku Radići .Tu živi porodica Vasiljević.

Prije godinu dana usljed srčanog zastoja umire glava kuće Luka u svojoj 35-oj godini života. Iza njega ostala je i danas neutješna majka Dragica, supruga Snježana i sinovi Miloš (4 godine) i Milan (3 godine). I do tada ne tako lak život postao je još teži. Pored toga što su izgubili sina, supruga i oca izgubili su i čovjeka koji se na sve načine borio da ostalim članovima porodice ništa ne fali.
Majka Dragica reče nam kroz suze da žive bez ikakvih primanja, jedino im svremena na vrijeme pomognu članovi familije ali bore se na sve načine da prežive.

Zaista tužna slika kada mali Milan pokazuje na posmrtnicu koja stoji kod ulaznih vrata i govori ovo je moj tata. Ako se sudbina gorko poigrala sa ovom porodicom da li mi smijemo ostati nijemi?

Znajući kakvo je modrićko srce znamo da ćemo ponovo svi kao jedan okupiti se i ovoj porodici, ovoj slatkoj dječici koliko toliko uljepšati sumornu sadašnjost i vratiti osmjeh na lice.

Za one koji žele odmah pomoći ovoj porodici trenutno im je najpotrebnija hrana, gardaroba, peć na drva,  fližider i hrana za stoku.

Žiro racuni Humanitarne organizacijeho “Srcem za Modriču”

Račun organizacije u Švicarskoj:

IBAN: CH7305881128446041000
KONTO: 1284460-41
BIC: AHHBCH22XXX
POSTKONTO: 50-1083-6
BANKEN CLEARING-NR.5881

Račun organizacije u Modriči (BIH/RS):

5553000028879484
Nova Banka-Modriča

 

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*