AKTUELNO

HO SZM ORGANIZOVALA IZLET UČENIKA SA POSEBNIM POTREBAMA OŠ SUTJESKA *(FOTO)

HO Srcem za Modriču nastavila je sprovoditi dio radnog plana koji se odnosi na pomoć djeci. Danas su organizovali odeljenju učenika sa posebnim potrebama jednodnevni izlet u Šamac i posjetu Vatrogasnoj jedinici ovoga grada.

2016-25-10-ho-szm-izlet-u-samac-b
Više o ovoj akciji reči će nam Krsić Mitar podpredsjednik HO SZM :
–  “Kada smo posjetili djecu sa posebnim potrebama u Osnovnoj školi ,,Sutjeska“ i tom prilikom toj djeci uručili školski materijal koji oni koriste u svom radu, došli smo do saznanja da bi djeca volila da odu na izlet. Odmah nam dolazi prijedlog od naseg člana Aleksandra Zarića, da ta djeca dođu u posjetu Šamcu a da budu takođe gosti Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Šamcu, gdje je i on sam zaposlen. Na sam pomen vatrogasaca u djeci je probudilo maštu i izmamilo osmjehe. Aleksandar stupa u kontakt sa svojim starješinama koji rado prihvataju prijedlog da ugoste  djecu. Humanitarna organizacija preuzima na sebe organizaciju, troškove prevoza, hrane, sokova i poklona za djecu. U toku pripreme odlaska u Šamac javlja nam se nas veliki prijatelj i saradnik  gospodin Goran Petrović, vlasnik pekare Vučijak i daje nam od svoje firme potrebne sendviče, na ćemu mu se ovom prilikom zahvaljujemo. Ubrzo  je i  dogovoren prevoz i  sa prevoznikom ,,Vidra turs“ , koji  se i sam ponudio da pomaže organizaciju budućih putovanja.”

Tako prođoše pripreme za ovu akciju koju i realizovasmo. Danas je osmero djece, dva roditelja i učiteljice Mirka Puntar i Kosana Nikolić zajedno sa pomoćnikom direktora Tanjom Simić u pratnji naših clanova Mitra Kršića, Aleksandra Zarića i Bojana Milešića obišla Teritorijalnu VJ Šamac. Tom prilikom u TVJ Šamac dočekali su nas vatrogasci koji tu rade zajedno sa svojim komandirom Sašom Mišićem. Ovom prilikom kao pravi domaćini vatrogasci su dočekali svoje goste sa sokovima i grickalicama, i naravno nisu ni izostali pokloni u vidu bojanki posvećenih vatrogascima.
Komandira TVJ naši članovi upoznali su sa radom humanitarne organizacije. On se zahvalio djeci i učiteljima na posjeti a posebno se zahvalio članovima humanitarne organizacije, pri ćemu je izrazi želju da se ova naša saradnja ovde ne završi, već da ovo bude početak jedne nove saradnje između vatrogasaca i naše organizacije.
Na kraju posjete obišli smo usće rijeke Bosne u rijeku Savu.
Na rastanku djeci su podijeljeni pokloni u vidu kamiončića vatrogasnih da se sjećaju ovog lijepog putovanja.

2016-25-10-ho-szm-izlet-u-samac-cKosana Nikolić učiteljica, kaže:
–  “Učili smo o tome da je opasno igrati se sa vatrom i da ako dođe do požara zovemo vatrogasce. Pred nama su bile ilustrovane knjige u kojima su ljudi u žutim šljemovima obuzdavali požare, nasmejani i srećni sto su usevali u tome. No, danas smo imali posebnu priliku posetiti vatrogasnu stanicu u Šamcu i upoznati se sa vatrogascima. Nismo ni slutili da otvaranjem vrata vatrogasnog doma otvorila su se i njihova hrabra srca, njihovi zagrljaji za naše učenike uzbuđene i željne njihovih iskustava. Pored toga što smo mogli ući u prava vatrogasna vozila, dobili smo osmehe i poklone. Kakav dan za sve nas, maštu naših učenika, njihove želje i nova znanja. Zar ne želimo svi biti vatrogasci, odvažni, smeli, ali vedri i veseli? Pre svega hvala HO Srcem za Modriču i njihovim članovima koji su omogućili i realizovali današnju posetu i obezbedili nam prevoz. Hvala vatrogansoj stanici u Šamcu i njiihovim zaposlenima što su otvorili svoja vrata i pružili nam nezaboravne uspomene.”

Tanja Simić, pomoćnik direktora OŠ Sutjeska i član HO Srcem za Modriču je ovim povodom izjavila:
–  “Udruženi zajedničkim interesom i željom da učinimo svijet boljim mjestom djeci kojima je za to potrebna naša podrška, škola i HO Srcem za Modriču su otpočeli svoju saradnju. Jedna od ideja koja je zamišljena i realizovana je posjeta djece s posebnim potrebama specijalnih odjeljenja naše škole vatrogasnoj jedinici u Šamcu. Zahvaljujemo im se ovom prilikom što su nam otvorili svoja vrata, ugostili i što smo bar na kratko bili dio njihovog tima.
Zarad vrhunskih rezultata potrebno je da organizacije kao što su HO Srcem za Modriču i škola rade što bliže jedna drugoj, osluškujući potrebe jednih i drugih, dajući ideje i razrađvajući planove.
Posebno je značajna činjenica da su članovi kolektiva škole direktno, svojim članstvom i prisustvom, uključeni u rad organizacije. Na taj način mogućnost neprepoznavanja i nerazumijevanja potreba i problema jedne i druge instuticije se svodi na minimum.” – zaključila je Tanja Simić.

Na kraju, još jednom se zahvaljujemo svima, OŠ Sutjeska, TVJ Šamac, “Pekari Vučijak” i “Vidra Tursu” što su nam pomogli da svi zajedno učinimo da ova dječica u svoje sjećanje uvrste još jedan predivan dan ispunjen ljubavlju i namjenjen samo njima.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*