AKTUELNO

HO Srcem za Modriču pomogla odlazak modričkih Svetosavaca u Beograd *(FOTO)

Kada smo od naših prestavnika iz Modriče čuli da SOZ pravi ovo pokloničko putovanje svetinjama Beograda, a znajući iz lično nasih, sličnih putovanja koliko to ljudima koji vjeruju u Boga znači, kontaktirali smo našeg saradnike sveštenika Garana Panjkova i predsjednika SOZ-a Dragana Božica i izrazili želju da i mi pomognrmo.
Naša pomoć iznosila je 350 KM.
Na oficijelnoj web stranici SPC, odnosno, “Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči” objavljen je članak i album slika sa ovom putovanja i isti prenosimo u cjelosti.

Vaša Srcem za Modriču


Modrički Svetosavci u posjeti svetinjama Beograda

U subotu 27.maja 2016. godine, blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina G. Hrizostoma, članovi Svetosavske omladinske zajednice Modriča, posjetili su grad Beograd i njegove svetinje.

Uz podršku opštine Modriča i Humanitarne organizacije „Srcem za Modriču“ iz Švajcarske, pedeset i troje Svetosavaca u pratnji koordinatora SOZ-a jereja Gorana Panjkova, posjetili su manastir Rakovicu, hram Svetog Save na Vračaru, Srpsku Patrijaršiju, Sabornu crkvu, Kalemegdan i prošetali ulicama grada.

Nakon posebnih utisaka iz manastira Rakovice, i mirne atmosfere koju je izabrao Blaženopočivši Patrijarh Srpski Pavle da tu bude sahranjen, Svetosavce je ponajviše obradovala posjeta kripti hrama Svetog Save na Vračaru, posvećena Svetom Knezu  Lazaru. Svi su ostali bez daha, kada su popaljena sva svjetla i centarli polijelej. Na putu kući, svi su prepričavali šta su doživili i zaista preporučujemo svima da istu posjete.

I ovim putem zahvalni smo našim studentima Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, Stefanu Mariću i Aleksandru Cvijanoviću, koji su nam to omogućili.

Izvor: Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči

Leave a comment

Your email address will not be published.
*