AKTUELNO

HO “SRCEM ZA MODRIČU” POMOGLA DRAGOMIRA LUKIĆA I BRAĆU SIMIĆ *(FOTO)

Kako je postala ustaljena praksa, kada god je teško i muka steže tada se pojave članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ i tako pomažu kome god je potrebna pomoć.
Tako je bilo i sinoć u Srpskom kulturnom centru u Modriči gdje je direktor Srpskog kulturnog centra Dejan Stojanović sa saradnicima priredio humanitarni koncert pod nazivom ,,Srcem za Dragomira i braću Simić“. Delegacija Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ odlazi na koncert u sastavu predsjednik Dragan Sjeničić, predsjednik Izvršnog odbora Bojan Milešić i podpresjednik Mitar Kršić i uručuje na koncertu gospodinu Dejanu Stojanoviću, direktoru SKC 500 konvertibilnih maraka za liječenje Dragomira Lukića i 100 konvertibilnih maraka za braću Lukić.
Moramo se zahvaliti i cafe Arena i vlasniku Miroslavu Driniću koji je član i donator naše organizacije jer kada je čuo da smo u planu pomoći liječenje Dragomira Lukića uključuje se i on i donira posredstvom HO ,,Srcem za Modricu” dio od 500 konvertibilnih maraka koje smo uplatili za lijećenje Dragomira Lukića.

Priča o porodici Lukić stiže do naše organizacije još prije tri godine kada članovi naše organizacije tada pomažu ovu porodicu sa 1000 konvertibilnih maraka kako bi bar malo pomogli liječenje dva brata Lukića iz Krčevljana kod Modriče.

Prenosimo u cjelosti priču o ovome slučaju.

Modriča – Braća Dragomir (25) i Spasoje (21) Lukić iz Krčevljana, kod Modriče, bili su zdravi do završetka osnovne škole. Bili su dobri učenica, planirali da upišu srednju školu. Od kuće u Krčevljanima do škole u Skugriću svaki dan su prevaljivali 20 kilometara. Međutim, planovi su pali u vodu kada se prvo Dragomir razbolio od rijetke bolesti oduzimanja donjih ekstremiteta, a četiri godine kasnije i Spasoje. Za porodicu Lukić tada počinje borba za njihove živote, prenose Novosti. Mladići su se liječili u Doboju, na Kliničkom centru u Banjaluci, Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica” u Beogradu, po privatnim klinikama i niko od ljekara nije precizno dijagnostifikovao bolest. Samo se sumnja da je riječ o rijetkoj bolest stručnog naziva „hereditarna spastička parapareza” (pojednostavljeno, genetski poremećaj koji izaziva ukočenost mišića). Roditelji mole samo jedno – da im se pomogne da nađu bolnicu u kojoj bi našli spas svojoj djeci. ”Najstrašnije je to što ni doktori ne znaju sa sigurnošću o čemu je riječ. Molim sve koji znaju da postoji negdje bolnica u kojoj bi mogli da se izliječe naši sinovi da nam jave. Sakupili bismo novac, jer narod je veliki i human”, priča kroz suze majka Đuka.
Kod Dragomira je bolest za sedam godina toliko uzela maha da je nepokretan i to ga čini očajnim. Bolest je počela da utiče na čitav organizam. ”Da mi je samo da se izlečim, ništa više mi ne bi trebalo. Sve mi je dojadilo i ako se ne izliječim ubiću se, neće niko moći da me spase”, u očaju kaže Dragomir.
Prve simptome bolesti Spasoje je osjetio prije četiri godine dok je igrao fudbal, u istom uzrastu kao i stariji brat. On se zasada kreće, ali vrlo otežano. I on ima samo jedan san. ”Da mi je da postanem zdrav i da još jednom zaigram fudbal. To mi je jedina želja”, kaže mlađi brat Spasoje.
Majka ne gubi nadu Samo roditelji, otac Milan i majka Đuka, znaju kako im je, ali ne gube nadu. ”Teško mi je da gledam svoju djecu u cvijetu mladosti da ne mogu na svoje noge. Ponekad ne znam šta ću sama sa sobom, sakrijem se i plačem da me ne vide jer je i njima tada teže. Njihova generacija se ženi, idu u kafiće, voze auta, a oni ne mogu nikuda.
“Nadam se da će biti bolje, da će se pronaći lijek, jer nikada ne gubim nadu”, kaže majka Đuka.
Izvor:Glas Srpske 05.11.2014.godine

Nakon ove objave javio se određeni broj ljudi koji bi pomogli. Tada majka Đuka traži način da pomogne sinovima i saznaje za mogućnost transplatacija matičnih ćelija u “Private Surgery Univ. Doz. Dr. Med Georg S. Kobinia” Klagenfutrt-Austrija. Iako se pojavila mogućnost za liječenje bar za sina Dragomira, ova porodica se obraća nadležnim institucijama gdje dobija dio pomoći ali nedovoljno jer za transplataciju matičnih ćelija je neophodno 10 000 eura. Tada se majka Đuka obraća našoj organizaci za pomoć a mi tražimo način kako da pomognemo. U međuvremenu saznajemo da veliki prijatelj i član naše organizacije Dejan Stojanović priprema humanitarni koncert za Dragomira Lukića i braću Simić, te odmah donosimo odluku da pomognemo liječenje i da na koncertu uručimo 500 konvertibilnih maraka za liječenje Dragomira, što je i urađeno.

Prenosimo u cjelosti objavu sa fejzbuk profila, jer dosadasnji novac nije dovoljan za liječenje Dragomira, kako smo saznali od njegove majke da joj fali još novca.

Dragomir Lukic iz Krcevljana opština Modrica ide na transplataciju matićnih celija “Private Surgery Univ. Doz. Dr. Med Georg S. Kobinia” u Klagenfurt u Austriju. Za transplataciju mi je potrebno 10 000 eura, zamolio bi ljude dobre volje i koji su u mogucnosti da mi pomognu. Uplate mozete izvrsiti na devizni racun u NLB Razvojna banka: BA395620118122829135 i na domaći racun u NLB Razvojnoj banci: 5620118140784320 na ime Djuka (Luka) Lukic. Isto tako se mozete obratiti i licno na broj telefona: +387 65 815 177, unaprijed se zahvaljujemo i svim ljudime dobre volje koji su u mogucnosti da nam pomognu. Zamolio bi prijatelje da podijele ovo objavu na svojim fejsbuk profilima. Hvala.

Braći Simić iz Gornje Zelinje takođe među prvima je pomagala HO,,Srcem za Modriču“ kada je prije godinu dana naš podpredsjednik Mitar Kršić zajedno sa sveštenikom Slađanom Savićem obišla dva brata Luku (1930) i Stevu (1933) koji žive sami bez ikakvih prihoda u trošnoj kući koja je na ivici samog propadanja, tačnije rušenja jer je napravljena davne 1954 godine kako nam je tada rekao jedan od braće Simić. Kako smo i tada skretali pažnju i danas skrećemo pažnju da se ovoj braći pomogne da bi ljepše i bolje živjeli jer ne znamo kako će preživjeti u kući kojoj su zidovi popucali da se ukazuju i rupe po zidovim što ćete vidjeti i na slikama od prošle godine.
Kako je dio prihoda od Humanitarnog koncerta namijenjen i za braću Simić naša organizacija je odlučila da ih za sada pomogne sa 100 konvertibilnih maraka.

Zamolili smo predsjednika Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ gospodina Dragana Sjeničića da nam kaže u par riječi ukratko o današnjim donacijama:
–  “Sinoć smo kako ste već pomenuli bili prisutni na Humanitarnom koncertu “Srcemm za Dragomira i braću Simić” i tom prilikom uručili donaciju od ukupno 600 konvertibilnih maraka, 500 za Dragomira i 100 za Simiće. Kako smo upoznati sa istorijom oba slučaja odlučili smo se zbog hitnosti da veći iznos damo za Dragomira jer smo u kontaktu sa njegovom majkom saznali da joj hitno treba neophodan novac za odlazak u Austriju. Nastavićemo i dalje pratiti oba slučaja i tražićemo način kako da im i u buduće možemo pomoći ukoliko bi im pomoć bude potrebna .”

Ovim putem apelujemo na ljude dobre volje da pomognu bilo koji od ova slučaja, neće pogriješiti.

Vaša Srcem za Modriču


Potvrde o predaji novca.

Fotografije sa humanitarnog koncerta

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*